Werken in Eindhoven

Werken in Eindhoven

Eindhoven, de grootste stad van Noord-Brabant, heeft een werkgelegenheid van bijna 150.000 mensen. De stad stond aan de start van de industriële revolutie, met zowel de textiel- en sigarenindustrie als de hoeden- en luciferfabricage. Nadat DAF en Philips zich na 1890 in Eindhoven vestigden, zag de stad een nieuwe technologische ontwikkeling opkomen. Mede hierdoor is Eindhoven inmiddels uitgegroeid tot een hotspot voor de hightech, automotive- en creatieve industrie. Tegenwoordig vormt Eindhoven het hart van Brainport. De hightech regio die staat voor hoogwaardige maakindustrie, ondernemerschap en kennisdeling. Wil je werken bij innoverende bedrijven? Bekijk dan nu vacatures bij bedrijven en start-ups in Eindhoven.

Bedrijven in Eindhoven

Eindhoven kent meerdere grootschalige en kleinschalige bedrijventerreinen, waarvan sommige als belangrijke Brainport-locatie worden gezien. Naast het centrum van Eindhoven, zijn ook Eindhoven Airport / Flight Forum, de High Tech Campus, De Kade en De Hurk gebieden waar zich veel bedrijven bevinden. Even ten noorden van de stad ligt ook nog het bedrijventerrein Ekkersrijt.

Volgens het CBS is 29% van deze bedrijven actief binnen de zakelijke dienstverlening, waarbij vooral architectuur en technisch en industrieel ontwerp goed vertegenwoordigd zijn. Ook reclame en marktonderzoek vertegenwoordigen een groot gedeelte van de dienstverlening. Daarnaast is een deel van de bedrijven (18%) actief in de (detail)handel.

Werkgelegenheid in Eindhoven

In Eindhoven werken bijna 150.000 mensen. Naast de zakelijke dienstverlening is er ook een noemenswaardig gedeelte van de werknemers in Eindhoven (14%) werkzaam in de zorg. Onder andere in zorgpraktijken, -klinieken, -instellingen en ziekenhuizen, waarvan het Maxima Medisch Centrum en het Catharina Ziekenhuis de grootste zijn. Door de aanwezigheid van onder meer truckfabrikant DAF is het aantal werkenden in de auto)industrie hoger (11%) dan in andere grote steden.

De gemiddelde afstand die werkenden in Eindhoven afleggen om op hun werk te komen ligt op ongeveer 15,8 kilometer. Dat is net iets hoger van het Nederlandse gemiddelde (14,6 km).

Wil jij werken in Eindhoven?

Wij hebben dus altijd uitdagende technische vacatures in Eindhoven. Daarnaast zijn er ook banen in de zorg, callcenters, sales en ICT. Werken in Eindhoven betekent voor jou vele mooie mogelijkheden. Naar wat voor baan je ook zoekt, vacatureplatformEindhoven heeft altijd de leukste vacatures in Eindhoven. Dus kijk gauw bij alle vacatures en kom werken in Eindhoven!

Solliciteer nu : alle vacatures en kom werken in Eindhoven!