Waarom is jouw cv zo belangrijk?

Waarom is jouw CV belangrijk? Wanneer je gaat solliciteren is een cv natuurlijk erg belangrijk.
Door jouw cv krijgt een werkgever direct een goede indruk van wie jij bent, wat je doet en wat jouw kwaliteiten zijn.
Het bedrijf waar je solliciteert kan zo gemakkelijk zien wat je tot nu toe gedaan en bereikt hebt, hieruit valt ook op te merken of je wél of niet geschikt bent voor de functie waar je voor gesolliciteerd hebt.

Wanneer je solliciteert op een vacature zijn er waarschijnlijk nog tientallen, misschien wel honderden andere sollicitanten die deze functie graag willen vervullen. Bedrijven hebben vaak geen tijd om al deze sollicitaties door te nemen, laat staan om iedereen op gesprek te laten komen.
Daarom wordt er een selectie gemaakt van de sollicitanten waar het bedrijf geïnteresseerd in is.
Bij het selecteren kijken bedrijven als eerst naar de cv’s. Mochten zij er bij het zien van het cv achter komen dat dit cv niet aansluit op de functie dan wordt de motivatiebrief eigenlijk al vaak niet meer gelezen. Jouw cv is dus minstens zo belangrijk als jouw motivatiebrief.

Met jouw cv laat je jouw eerste indruk achter, zie jouw cv als het visitekaartje wat je achterlaat. De eerste selectie gaat vaak op basis van een cv.
Het is daarom erg belangrijk dat jij er met jouw cv uitspringt, zodat jij wordt uitgenodigd om op gesprek te komen. Besteed dus veel aandacht aan je cv.

Een bedrijf ziet graag een overzichtelijk cv waarin meteen duidelijk te zien is waarom jij deze functie het beste zou kunnen vervullen.
De lay-out van jouw cv zegt ook iets over jouw persoonlijkheid, zorg dus dat deze er netjes en overzichtelijk uitziet. Maak je cv origineel, maar zorg dat wat je met jouw cv doet ook bij jezelf en bij de functie past. Het bedrijf moet een goede indruk krijgen van hoe je bent en wat jouw kwaliteiten zijn.

Nu je weet hoe belangrijk een CV is, kun je gaan solliciteren! Ben jij op zoek naar een (bij)baan die bij jouw past?
Bekijk onze actuele vacatures of schrijf jezelf in zodat jij altijd als eerst op de hoogte bent van de nieuwste vacatures!

In 3 stappen je CV maken

icon

1. Personalia

Je begint met het invullen van je personalia.
Een foto toevoegen en daarnaast is het mogelijk om je huidige CV te importeren zodat de inhoud wordt overgenomen.

icon

2. Inhoud

Je opleidingen, werkervaring, vaardigheden, talen en overige noemenswaardige informatie die de inhoud van je curriculum vitae vormen. 

icon

3. Download

Nadat het CV is ingevuld kies je een CV ontwerp dat past bij je karakter en stijl. Er zijn voorbeeld CV’s weergegeven, elk beschikbaar in  verschillende kleuren.

Start hier om je cv te maken